Bezienswaardigheden

op de Azoren

Bezienswaardigheden

De meeste bezienswaardigheden van Salou liggen in het centrum, maar ook aan de kust is van alles te beleven. De bezienswaardigheden van Salou lopen erg uit één; van grootse pretparken tot monumentale gebouwen. Ook interessant zijn bijvoorbeeld de oude spoorlijnen die al zijn gemaakt rond 1850.

Het is natuurlijk heel verleidelijk om op het strand te blijven liggen maar het is gegarandeerd een aanrader om ook eens buiten Salou bezienswaardigheden te gaan bezoeken. Zo is het bijvoorbeeld heel goed mogelijk om vanaf Salou naar Barcelona te gaan voor een dag. Een geweldige stad die wanneer je de kans krijgt zeker gezien moet hebben!
Ook voor wie een actieve dag wil hebben heeft Salou leuke dingen te bieden, zo kun je een lokaal marktje in de buurt bezoeken of een kijkje nemen in het stadspark van Salou. Een andere bijzondere bezienswaardigheid van Salou is de prachtig verlichte fontein. Deze prachtige fontein zorgt direct voor ontzettend veel sfeer en heeft een bijzondere sprookjesachtige uitstraling. Bovendien is Salou omringd door verschillende grootse (water)pretparken waar je je eenvoudig een hele dag kunt vermaken.

Salou is meer dan alleen strand!

De leukste attracties in Salou

 • Santa Maria del Mar kerk
  Tijdens de bouw van deze kerk had Salou een drukke vissershaven. Op de gevel zijn in het reliëf ook verschillende activiteiten van vissers te herkennen. Deze kerk is gebouwd in 1766 tijdens de grote ontwikkeling van de haven van Salou.
 • Calle Barcelona
  Dit is de bekendste winkelstraat van Salou, hier is de echte shopper niet snel uitgekeken. Deze winkelstraat loopt door naar het spoor van Salou.
 • De verlichte fontein van Salou
  Aan het einde van de Passeig de Jaume I staat de bekende fontein van Salou. Door de verlichting krijgt de stad en het water een sprookjesachtige uitstraling. Vooral in de zomer worden hier veel spectaculaire lichtshows gegeven.
 • Stadspark Salou
  Dit openbare park heeft een oppervlakte van 15.750 m² en zit vol met kleine weggetjes, mooie vijvers en leuke watertjes. Een heerlijke plek om even van de drukte te ontsnappen.
 • Boulevard Salou
  Deze boulevard is ontzettend gezellig om in het begin in de avond even langs te wandelen en wat leuke souvenirs te kopen.
 • Capitania
  Dit vroegere douanegebouw is gebouwd in 1820 om de belastingen van de haven te innen. Tegenwoordig zijn er in dit gebouw verschillende winkeltjes en een apotheek gevestigd.
 • Chalet Bonet
  Dit gebouw is het eerste en grootste monumentale gebouw van de badplaats. Het is gebouwd door Ciria Bonet en ontworpen door Doménec Sugranyes. Deze architect is een leerling van de beroemde Antonio Gaudi. Het gebouw heeft een moderne architectuurstijl en is nog steeds in het bezit van de familie Bonet en daardoor helaas niet van binnen te bekijken.

Er is zó veel te zien, dat je het eigenlijk niet bij één bezoek kán houden!

Culturele bezienswaardigheden

Daarnaast biedt Salou ook enkele monumentale bezienswaardigheden die zeker interessant zijn om gezien te hebben. Voor wie echt geïnteresseerd is in de cultuur en de geschiedenis van Spanje en hier graag meer van wil zien doet er goed aan om een kijkje buiten Salou te gaan nemen. De omgeving van Salou biedt namelijk hartstikke mooie plekjes waar je bijvoorbeeld overblijfselen uit de Romeinse tijd tegen kunt komen.

 • Carrilet
  Dit gebouw was het startpunt van de spoorweg tussen Reus en Salou die in 1857 officieel werd geopend. De treinen die hier reden kwamen uit Engeland en reden voornamelijk voor goederen. Later werd de trein ook steeds meer gebruikt voor mensen die naar het strand van Salou wilde gaan.
 • De TorreVella
  Op loopafstand van het treinstation ligt de oude verdedigingstoren gebouwd in 1530. Deze TorreVella moest Salou in de 16e eeuw beschermen tegen piraten. Tegenwoordig vinden er in de zomer regelmatige culturele evenementen plaats.
 • Barcelona
  Treinen is in Spanje goedkoper dan in Nederland en het is dan ook een aanrader om een dagje met de trein naar Barcelona te gaan. In Barcelona is ontzettend veel te beleven en te zien zoals de meesterwerken van Gaudi.
 • Tarragona
  In dit plaatsje vlakbij Salou kun je overblijfselen uit de Romeinse tijd bekijken.

 Pretparken in de buurt van Salou

 • Port Aventura
  Tussen Tarragona en Salou ligt een enorm pretpark met spannende attracties en shows. Ook is er een zwembad bij, het Caribe Aquatic Park. De entréeprijzen zijn echter aan de hoge kant.
 • Aquopolis
  Dit waterpark heeft attracties voor het hele gezin. Het ligt op een kleine afstand af van Salou. In de zomer zijn ze extra lang open, namelijk van 10.00 tot 19.00 uur.