De hotels

in de Azoren

Praktische Informatie

Taal

In Salou wordt oorspronkelijk natuurlijk Spaans gesproken, het kan handig zijn een klein woordenboekje Spaans mee te nemen. Vanwege het grootse toerisme wordt er op de meeste plekken naast Spaans ook Engels gesproken, en soms zelfs Nederlands.

Geld

In Salou kun je met de euro betalen en pinnen bij iedere bank. Wel is het verstandig, voor je eigen veiligheid, te pinnen bij een geldautomaat waar een bank achter zit. Mocht er dan wat fout gaan kun je binnen om advies vragen. Let in Salou goed op zakkenrollers, net als in andere steden speelt dit vanwege het grote toerisme helaas ook in deze stad.

Prijzen

Salou is in het algemeen redelijk prijzig, de prijzen zijn te vergelijken met die van andere grote Europese (bad)plaatsen. De prijs van een mixdrankje loopt al snel op tot 10 euro. Dit ligt natuurlijk wel ontzettend aan de plek waar je naar toe gaat. In een gemiddeld café moet je rekening houden dat je voor een biertje tussen de 2 en 3 euro betaalt. Het geven van fooien is nooit verplicht maar wordt vaak wel gewaardeerd. De fooien in Salou kun je dus naar eigen inzicht bepalen.
Gezondheid

Om naar Salou te reizen heb je geen inentingen nodig. Reizen naar Salou is dan ook vrijwel helemaal veilig.

Douane

Wanneer je met het vliegtuig naar Salou afreist is het handig om contant geld bij je te dragen zodat je bijvoorbeeld een bagagekarretje op het vliegveld kan huren of de taxi chauffeur direct kan betalen. Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Salou is Reus. Bij geldautomaten op het vliegveld zelf is het vaak erg druk. Het is verboden drugs mee te nemen naar Salou, bij de douane worden af en toe drugshonden gebruikt om deze middelen op te sporen.

Overnachtingen

Hotels in Salou zijn er genoeg. Het vinden van een hotel dat aan jouw wensen voldoet en ook nog eens aansluit op jouw budget is in Salou, in tegenstelling to andere vakantieplaatsen, niet moeilijk te vinden. Voor wie heel erg op zijn budget wil letten zijn er ook campings, vaak hartstikke vol en hartstikke gezellig! Daarnaast is het aan te raden, wanneer je met een groep bent, een appartement te huren. Lees hier meer over hotels in Salou!

Vervoer

Je kunt je in de buurt verplaatsen met de trein, Salou heeft zijn eigen station. Zo ben je bijvoorbeeld in ongeveer een uurtje in Barcelona. Taxi’s zijn er natuurlijk ook genoeg. Als je lekker zelf rond wilt rijden kun je nadenken over het huren van een auto. Over het huren van een auto lees je hier meer!