Het weer

in de Azoren

Het Weer

Salou heeft een zeer aangenaam mediterraan klimaat. In de hoogseizoen kan je er eigenlijk op rekenen dat het bijna iedere dag goed strandweer is. Salou is de bekendste en populairste van de Costa Dorada. Salou kent een mediteraans klimaat met weinig uitschieters naar boven of naar beneden, het hele jaar door vormt zich in Salou een aangenaam klimaat met mooi weer, dit komt vooral de zeetemperatuur ten goede.

Gedurende de maanden juli en augustus is het “hoogzomer”. Er gaan jaren voorbij dat er geen neerslag valt. Als er al neerslag valt is dit meestal een kortdurende onweersbui. De maxima lopen hoogzomer van 28 C tot circa 30 C. Uitschieters van 35 tot 40 C zijn niet ongewoon. Juni is vaak de zonnigste maand. Over het algemeen kunt u dan in Salou veel mooi weer verwachten. De temperatuur van het zeewater in Salou ligt in het hoogseizoen tussen 23 en 25 graden.

Het mediterrane klimaat in Salou kenmerkt zich door zachte vochtige winters. In de gemiddeld koudste maand, januari, loopt de gemiddelde maandtemperatuur uiteen van 8 tot 13 graden.
Dit zachte weer biedt een prima mogelijkheid om in relatief mooi weer te overwinteren in Salou.

Op zoek naar geweldig strandweer? In juli en augustus is Salou dé plek voor jou!