De hotels

in de Azoren

Natuur

De natuur rondom Salou is prachtig en bevat stranden met de meest fijne gouden korrels en helder transparant water. De natuur is dan ook, naast het lekkere weer, de trekpleister van de badplaats. Het landschap in en rondom Salou is heuvelachtig.
Flora & Fauna

Planten die veel voorkomen in de streek van Salou zijn pijnbomen en citrusbomen. Daarnaast vind je ook veel kruiden zoals rozemarijn en tijm. Ook vind je er bijzondere natuurparken zoals Delta de l’Ebre, Montanas de Prades en Els Ports de Tortosa. De Kaap van Salou en de omgeving hiervan staan bekend om zijn woeste rotspartijen, je vindt hier veel vetplanten die hier met weinig water kunnen leven. Tussen deze rotspartijen vind je nog wel eens een een klein strandje dus het is zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te gaan nemen. Ook in de binnenstad zelf is bijzondere flora te vinden, langs de hoofdwegen vind je onder andere palmbomen en andere mediterrane planten.

Salou is een bijzondere stad gelegen in een bijzondere omgeving. In Salou zelf zul je niet veel meer dieren tegenkomen dan wat duiven. In en rondom Salou vind je veel bijzondere vogels, maar voor wie echt van vogels houdt zou eens een stuk door kunnen rijden naar Ebrodelta. Deze rustige plaats ligt op zo’n 70 kilometer van Salou. Hier vind je onder andere de bijeneter en de scharrelaar en bovendien ontzettend veel Europese reigers. Naast bijzondere vogels zijn er ook ontzettend veel vlinders te ontdekken en verschillende uilen.